2012/02/27

Delfintårta

I lördags fyllde Caroline 13 år, hon önskade sig en delfintårta.

Inspiration fick jag  från bloggen http://www.lastartasdemariana-algeciras.com/. där finns en vacker tårta med delfiner.
Jag valde att modellera två lekande delfiner.


Ni skulle ha sett Caroline när lördagen kom och hon fick se sin tårta!
Ögonen glittrade - hon skrek och sa "Det där är min tårta, bara min!"






Hennes pappa skrev efteråt, att han var jättetacksam och att tårtan hade varit jätte god.



Tårtan består av:
*Ljus vaniljbotten, spacklad med chokladsmörkräm och täckt med sugarpaste.
*Alla dekorationer är handmodellerade.
*Tårtan är fylld med vit chokladganache, ljus chokladganache och
hallonmousse

2012/02/26

Några inköp.


Det var ett tag sedan jag skrev något på bloggen men hur skulle jag kunna göra det när det har varit som ett litet sjukhus hemma, alla har haft influensa och nu är det min tur, två hela veckor, orkar inte mer.....emellanåt hann jag handla lite, precis lagom till nya utmaningen.
Jag hittade en jätte gullig bakform, bara 12cm, den är bara så himla söt.


Köpte några andra grejer, pulver färg, kavel ringar bland annat, några på http://www.lyckasmedmat.se/, andra på http://www.pandurohobby.se/ och några på http://www.lagerhaus.se/

Och så här ser ut tårtbotten.





2012/02/25

Vit chokladganache

 Det behövs:
        200 g vit choklad
        2 dl vispgrädde 
        
Gör så här:

Hacka chokladen och lägg den i en skål.

Värm grädden men låt
inte den koka, ta den från plattan, vänd ner chokladen i det varma grädden och rör om tills chokladen smälter, låt den svalna.
Låt den sedan bli helt kall i kylen. Gärna över natten.

Vispa sedan upp den till en fluffig konsistens.

Apelsin-Choklad Cupcakes spritsade med smörkräm frostning




3 dl mjölk
Saft från 3 apelsiner
600 g muscovadosocker
4 ägg
100 g smör rumsvarmt
530 g mjöl
60 g kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljpulver
100 g hackad choklad eller chips blandade i lite mjöl.








Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

1. Blanda mjölk och apelsinsaften i en skål, ställt vid sidan

2. Sikta i en skål både mjöl, kakao, bakpulver och bikarbonatet och ställt vid sidan.

3. Vispa ägg och sockret i en bunke, vispa tills du får en blek och tjock smet.

4. Tillsätt smöret, blanda väl.

5. Tillsätt vaniljpulver och rör om.

6. Mixa på låg hastighet, tillsätt växelvis mjölblandning och apelsin/mjölk blandningen, lite i taget.


7. Tillsätt hackad choklad eller chips, (glöm inte att blanda chokladen med lite mjöl, detta för att undvika  att chokladen sjunker ner till botten) rör om smeten med en slickepott,

8. Fördela smeten i muffinsformar  i en muffinsplåt.



9. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.



Smörkräm Frostning

115g smör
4-4,5dl florsocker
2 tsk kokande vatten
Några droppar karamellfärg eller pastafärg

Gör så här:
Vispa smöret fluffigt.
Tillsätt sedan florsockret lite i taget.
Hälla i vatten.
Tillsätt smaksättning och / eller färg under omrörning.

Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.
Receptet på smörkräm hittade jag på http://sockerrus.se/

2012/02/14

Valantines day

På alla hjärtans dag vill jag dela med er det bästa som finns i världen, kärlek och goda tankar.

Tack och lov får jag
mycket kärlek varje dag både från mina barn, min man och mina nära och kära 
Tack, jag älskar er.


Vi skulle göra en tårta och använda 2D teknik på kursen, det här var min bidrag till kursen.








Happy Valantines Day to all of you.

2012/02/11

Smycken Tårta

Här kommer den andra tårtan jag bakade samma helg, detta är till min svägerska som också fyllde år i februari; hon älskar smycken... så..... det blev... gissa vad?

Tårtan består av:
Ljus vaniljbotten


Spacklad med buttercream , täckt med sugarpaste lika så alla dekorationer.
Fyllningar:
Mangomousse och Hallonmousse Laktosfri.

Miltons Flugfiske tårta


Jag har haft en riktigt "busy" vecka; både min man och min svägerskan fyllde år samtidigt plus alla hjärtans dag.
Så, jag har bakat och bakat, gjort alla dekorationer och dessutom har lagat mat till 30 personer.
Lätt som en plätt, nej, inte när man är hemma med en bebis på 8 månader ett till barn på 5 år, som går på dagis bara 15 timmar i veckan och en till som slutar skolan kl. 13.30 varje dag och är hemma redan vid 14 "Tid över" vad är det!!

Men jag klarade det!!!
Här är beviset på det.
Min man älskar att fiska!!

Och han älskar Ebay lika mycket.


Ljusa tårtbottnar fyllda med chokladmousse och hallonmouse laktosfri.
Dekorationer är gjorda av MMF och Kristyr.



2012/02/10

Hallonmousse Laktosfri

Hej igen kära läsare, 

Här om dan fyllde min man år och jag så klart bakade tårtan, han ville ha chokladfyllning och jag valde hallonmousse, jag hittade några goda recept på de blogg jag följer men med tanke på att en av våra gäster och god vän Nyreé inte kan äta färskost. Jag ville så klart ha något hon kunde äta, som tur var hittade jag ett recept på den här bloggen http://bliminjast.se/


Du behöver:

 2 tsk gelatinpulver
225 g hallon
½ dl socker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde

Lägg gelatinpulvret i 2msk kallt vatten i ca 5 minuter.

Lägg hallon, socker och vatten i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.

Mosa haollonen så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.
Sila hallo
nen så att du får ut så mycket saft som möjligt.
Värm gelatinen antingen i vattenbad eller i mikron till den har löst sig, låt den svalna lite.
Blanda gelatinen i hallonsaften, ställ åt sidan och låt svalna lite till.
Under tiden vispar du grädden. Vänd sedan ner hallonen i grädden tills allt är blandat.

Låt den vila och ställd den i kylskåpet tills den blir fast.

Moussen passar utmärkt som tårtfyllning.

Mangomousse

Jag hittade receptet på mangomousse hos http://smulansbakblogg.blogspot.com/
 



Ingredienser:

1-2 mogna mango 300g
4 gelatinblad eller 2 tsk gelatinpulver
100g socker
2,5 dl vispgrädde

Gör så här:

1.Blötlägg gelatinbladen / gelatinpulver i minst 5minuter 
2.Skala mangon och dela mangon. Mixa mangon fint tills det blir en puré.Sila mangopurén i en sil.
3.Häll socker i mangopurén och rör om. Om det behövs lägg mer socker beror på hur sött du vill ha moussen.Lägg 1 dl av mangopurén och lägg i en liten kastrull och värm upp.Tillsätt gelatinet tills det smälter samman. Rör sedan det ner i resten av
mangopurén. Om du kör med gelatinpulver ska du blötlägga i 2msk kallt vatten i 5 min. Värm den lite grand i mikron och blanda med mangopurén sedan.
4.Vispa grädden och tillsätt det i den avsvalnade mangopurén. Ställ in i kyl 1 timme.

2012/02/05

Rose Cake

Nu var det dags igen för att baka. Igår fyllde vår vän Luz år. Hon visste inte att jag skulle baka, så jag tog med mig en Rose Cake som jag har varit så sugen på att göra.
Hon gillade den och blev jätteglad precis som alla som var där.

Tack Nyree för bilden

Tårtan består av

Ljus botten fylld med ananasmousse och polkagrischokladkräm.
Rosorna är gjorda av buttercream.

2012/02/03

Bananfyllning

Det här receptet är egentligen en enkel efterrätt som min mamma brukade göra när vi var små. Nu när hon var här på besök gjorde hon den till mina barn och jag testade att använda den till tårtfyllning och den passade alldeles utmärkt.

Detta räcker att fylla en tårta på 20 cm

2 bananer
2 dl grädde
1 dl strösocker
1/2 tsk limesaft
1/2 vaniljfrön eller 2 tsk vaniljsocker (har inte testad än)

Vispa socker och grädde till en fast konsistens.
Tillsätt limesaften och vanilj och vispa lite till. Mosa en av bananerna och lägg ner i grädden och blanda väl. Skär den andra bananen i tunna skivor och blanda i den.
Låt den stå några timmar i kylen innan du fyller tårtan.

2012/02/02

Annorlunda Muffins.

Jag vet inte vad jag ska kalla de här; de ser ut som muffins så jag får kalla dem det.

MUFFINS MED KONDENSERAD MJÖLK
Jag hittade receptet på en blogg jag följer som är på spanska (http://susana-alcalordelosfogones.blogspot.com), så jag har översatt det.

Originalreceptet säger att den ger 18 muffins men jag fick bara 12. 




• 170gr. strösocker
• 50 gr. smör (rumstemperatur)
• 2 ägg
• 125 gr. mjöl
• 350 gr. kondenserad mjölk
• ½ l standardmjölk
• 1 tsk kanelpulver 

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa alla ingredienser under 1 minut på hastighet 3.

Fyll  muffinsformarna nästan till kanten; de växer men sedan sjunker de ihop lite igen (använd helst djupa formar om man vill ha fina och höga muffins)

Grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter, sänk sedan temperaturen till 160 grader och grädda ytterligare 15-20 minuter.

På kurs

Jag är superglad! Jag är på kurs en helt månad. Oj vad jag kommer att lära mig. Trots att man läser och letar är det bara ett proffs som kan vägleda en, och rätta till fel man kanske har gjort.


2012/02/01

Buttercream

Det här receptet fick jag på kursen jag har gått, innan dess testade jag många olika recept, måste säga att detta är det bästa både i smaken och i konsistensen. 

Du behöver:
100 gr äggvita
200 gr socker
300 gr osaltat smör (rumstemperatur)

Så här gör du:
Lägg äggvitan och sockret i en bunke.
Koka äggvitan och sockret i vattenbad tills den når 55/60 grader eller tills att alla sockerkristaller har löst sig totalt.
Vispa så att det bildas en maräng "jätte viktigt är att känna att bunken blir kallt (sluta inte vispa tills det är kallt)"
När det är kallt och utan att sluta vispa lägg till smöret lite i taget och fortsätt att vispa tills det blir krämigt och mjuk.

Smaksättning man kan ge och hur mycket:

Nuttella, smärtat mörk choklad, färskost ( av dessa hur mycket man vill)
Marmelad eller sylt (max 2 msk)
Stark kaffe (2 msk)
Olika aromer (några droppar)

Att färga buttercream: ätbara färge.

Det går utmärkt att använda som tårtfyllning.

·