Du behöver:
200 g färskost te.x Philadelphia
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 äggvitor
3 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
3 /4 pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
25-50 gram smält smör
Chokladtryffel :
200 gram mjölkchoklad
1 1/2 dl grädde
3 msk smör
Gör så här :
Smula digestiven; jag gör så att jag lägger
digestiven i dubbla fryspåsar och sedan mossar dem, sedan rör
ihop digestiven med det smälta smöret.
Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter.
Hacka mjölkchokladen grovt.
Dela äggulor från äggvitor i olika bunkar.
Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker
och strösocker,vispa tillsammans till en slät smet.
Vispa grädden i en skål, vispa den hårt, sedan vänd den ner i smeten.
Vispa sedan äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt
skum och vänd sedan ner denna i smeten också.
Rör ner den rivna chokladen, och vänd om tills det blandat sig.
Häll upp smeten i formen täck med plastfolie och ställ den i frysen.
Då kan du börja med chokladtryffeln:
Bryt chokladen, i mindre delar.
Sjud grädden och smöret i en kastrull, häll sedan den heta grädden
över chokladen och rör tills tryffeln är slät.
Låt detta svalna i kylskåp innan du breder detta över cheesecaken.
Cheesecaken ska stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna
över natten innan du serverar.
Ta fram den 20 minuter innan den ska serveras.