2012/11/25

Black and White

Helt otroligt, ett år har redan gått sedan jag bakade min första tårta...det har varit ett lärorik och givande år, jag har lärt mig mycket och kommer att fortsätta göra....jag vill bara lära mig mer och mer.

Jag vill vissa er en bild av min första tårta och den jag gjorde samma dag ett år senare.

 Här kommer några bilder till.




Farsdag Tårta till Danilo

Här kommer den andra tårta jag gjorde på farsdagen.

Min granne och god vän Moni och hennes döttrar ville överraska pappan med en väldig speciell tårta....en tårta som skulle beskriva hur han är och vad han gillar mest...

Det var inte så svårt...DATORER...japp, han älskar datorer.





2012/11/22

Spansk Chokladtårta till Farsdag

Äntligen har jag lite tid över för att publicera detta inlägg och några till hoppas jag.

Min man är helt galen i choklad och speciellt mörk choklad, han njuter så otroligt mycket av varje lilla bit....det var inte alls svårt att välja.

Jag kom ihåg att, för kanske 15 år sedan hittade jag ett recept på en spansk chokladtårta, jag måste erkänna, då fuskade jag rejält...tårtbotten köpte jag färdig, till fyllningen tror jag använde vanlig ljus choklad.
Men nu...Nu är det en annan sak.

Tårtan är riktigt god och smarrig; för er alla choklad älskare...ni måste prova den...absolut den bästa choklad tårtan jag har testat...om man gör den på riktigt...ingen fusk alltså.

Tårtbotten:
100 g smör
1dl socker
4 äggulor
1 ägg
100 g mörk choklad
(jag testade med nya geisha mörk choklad, fantastisk gott)
2 1/2 msk socker
1 dl vetemjöl
70 g sötmandel (om man vill)

Indränkning:
1 stor kopp kaffe
1 msk socker
2 msk kakaopulver

Botten:
Vispa socker och smör luftigt. Tillsätt äggula en i taget och det hela ägget, och rör om.
Smält chokladen, och rör snabbt ner den.
Vispa äggvitorna och socker till hårt skum och blanda ner den i chokladmassan, försiktigt.
Vänd smeten i en smord form på 24 cm och grädda i 180 grader 40-45 min
Testa med en sticka om botten är färdigt och låt den svalna.

Indränkning:
Blanda alla ingredienser
Dela tårtan, fukta tårtan med detta.
Den undre får inte fuktas så att det rinner igenom, dränk in den övre botten rikligt.

Tryffelfyllning:
250 mörk choklad
3dl vispgrädde
2-3 cl konjak (kan uteslutas)

Smällt chokladen i mikron på låg effekt
Chokladen ska vara 45-50 grader annars är den svårt att blanda med grädden.
Vispa grädden, inte alltför hårt.
Blanda snabbt 1/3 av grädden med den varma chokladen.
Blanda resterande grädden och smaksatt med konjak.
Fyll tårtan med tryffeln och låt den stå i kylen tills den stelnat.


Chokladglasyr:
1 1/2 blad gelatin
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
1 dl socker
3 msk kakao
100 g mörk choklad. 

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
Blanda vatten och grädde och låt koka upp.
Blanda socker och kakao och rör ner i grädden.
Brytt chokladen och rör ner den heta vätskan.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i chokladsåsen.
Låt svalna tills det tjocknar.
Placera tårtan på ett galler och täck med den tjocka chokladglasyren.
Låt stelna och flytta till ett tårtfat.

Dekorationer är gjorda i sockermassa.


2012/11/13

Ägg och laktosfria Halloween Cup Cakes

Till Halloween festen utöver tårtan gjorde jag några cup cakes.

Jag börjar med Äggfria cuppissar, måste bara säga att jag var rädd att de skulle inte smaka bra men, men vilken överraskning  fick jag, ärligt talat de här cuppissar var jätte godare en de vanliga.
Här får ni receptet som jag hittade på http://www.objetivocupcake.com/

Du behöver till 6 Cuppissar:

125 ml laktosfri mjölk
1/2 tsk vitvin vinäger
80 g mjöl
1 tsk maizena
1/4 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
40 ml solrosolja
80 g socker
1tsk vanilj essensens
Så gör du:
 Sätt ugnen på 180º.
Blanda mjölken med vinäger i ett glas
Låt den stå tills mjölken skärs.
Lägg mjölken, oljan, sockret och vanilj essensens i ett skål och blanda allt väl.
Blanda mjölet, maizena, salt, bikarbonat
och bakpulvret
Sikta ned i den tidigare blandning och rör ordentlig.
Fyll cup cakes formar med 2/3 och grädda i ca 20 min
eller testa med en sticka.

 

2012/11/06

Halloween Cake #2

Som ni väl har märkt så hade några tårtor att visa er, den här är den andra halloween tårta jag gjorde i helgen.

Jag blev jätte nöjd med den.

Mina barn ville som varje år ha halloween fest men det här året kändes extra speciellt....mamma skulle baka deras egen halloween tårta.

Jag tillät de bestämma över smaken på fyllningar, vilket blev vitchoklad mousse, till detta testade jag den nya Maraubo vitchoklad med vanilj smak, rekommenderar den, super god och som andra val ville de ha hallon så hallonmousse blev det.

Hoppas att ni gillar tårtan lika mycket som mina barn.









Halloween Cake

Årets halloween festligheter var väldigt givande....jag fick göra 2 tårtor...
Den ena som jag kommer att visa nu var till en av mina arbetskollegor som skulle ha en liten halloween fest hemma hos honom.

En liten och tjusigt 2 våningstårta på 12 bitars blev det, jag fick fria händer gällande utseendet, fyllningar bestämde vi att det skulle vara baileys chokladmousse och hallonmousse.

Han och hans gäster tyckte mycket om tårtan, lite imponerad blev de också.

Det är alltid roligt att höra att mina tårtor och mitt arbete är uppskattad.

Så har såg den ut.



Love Cake

I förra inlägget berättade jag om, att tårta med hunden blev ett katastrof, då, som "Plåster på såret" gjorde jag en till tårtan till min kollega "Hjärtan Tårta"

Hon blev så klart överraskad och glad, dagen därpå berättade hon att familjen och henne själv kunde inte sluta att äta den, det hade blivit så god att de lämnade inte ens en liten smula kvar.

Jag blev så glad!

Här några bilder.




Vanilj tårtbotten.
Fylld med mörk chokladmousse och jordgubbsmarmelad.
Spritsade med bubbelgum smörkräm.
Hjärtan är gjord av flowerpaste.

Hund på sin vakt

För några veckor sedan gjorde jag den här härlig tårta, jag blev mycket nöjd med modellering av hunden...den var inte alls enkelt att göra men jag fick den trots allt.

Fyllningar var goda, mörk chokladmousse och jordgubbsmarmelad.


Tyvärr misslyckades jag med tårtbotten, jag testade ett nytt recept men det blev inte som jag hade förväntat mig, den blev alldeles för torrt och sten hård...så....den hamnade i soptunnan fick jag höra efteråt.

Jag tänkte ändå visa hur fint tårtan blev på utsidan.