2013/05/12

Mango & Passionsfruktsmousse

Jag måste definitivt skärpa mig, måste uppdatera bloggen lite oftare.

Här kommer receptet på mango & passionsfruktsmousse jag hade i Black and White tårta.

Måste säga att det är himla gott, ett fullträff helt enkelt.

Det behövs:

1 burk kondenserademjölk

5 äggula
1 tsk ctronsaft
1 dl mangopuré
1 dl passionsfrukt saft
8 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Gör så här:


Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

Lägg kondenserademjölk i
en bunke
I låg hastighet addera äggulan en i taget, blanda väl.
Blanda ned citronsaften först och sedan mangon och passionsfruktssaften, fortsätt att vispa tills allt är väl blandat.
Smält gelatinbladet antingen i vattenbad eller hastigt i mikron.
När gelatinet är smält blanda ner den i mango-passionsfrukt smet, även här måste man blanda väl.
Nu ska man vispa grädden halvfast.
Sist blandar man grädden och mango-passionsfrukt smeten, använd en slickepott och rör smeten försiktigt, alltså "in-ut" om man får säga så.
Tveka inte att testa detta recept, du kommer inte att ångra dig.
Lycka till!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar